Начин на приготвяне
Брашното се пресява заедно с бакпулвера. Добавя се щипка-две сол.
Кубчето масло се слага към прясното мляко и се загряват в микровълнова фурна или на котлон до разтопяването на маслото.
Замесва се меко тесто. Прехвърля се върху набрашнен плот и се разделя на две, всяка част от които се разточват на тънка кръгла кора. Всеки блат се прехвърля върху тава за пица (плоска, кръгла, с дупки).
Аз направих една пица, а с останалото тесто оформих интересни малки пици, рецептата, за които може да намерите в сайта.
Блатът се намазва с 2-3 с.л. доматено пюре (можете да използвате домати от консерва - настъргвате ги, премахвате люспата и сгъстявате с малко пиперкено пюре). Отгоре се натрошава сирене - количество според Вашия вкус.
Тиквичката се измива добре, премахва се дръжката и с помощта на белачка се реже на тънки ленти. Подредете ги върху натрошеното сирене.
Загрейте фурната на 180 градуса и сложете пицата да се пече за около десетина минути.
През това време настържете кашкавала, като количеството отново зависи от Вас - аз лично обичам наситения вкус на разтопен кашкавал, затова си подготвям по-голяма доза.
Пригответе и месото - ако желаете, може да пропуснете. Можете да го нарежете на по-малки парченца, а може и да го оставите на дълги пластири.
Когато видите, че тиквичката е поомекнала и бордът на тестото е леко златист, извадете тавата, подредете филето и наръсете обилно с кашкавал. Върнете във фурната до разтопяването на кашкавала. Много вкусната пица с тиквички е готова.
Гарнирайте с млечен сос (рецептата ще напиша в следваща публикация).
Оказа се много вкусна пица, дори не стигна до масата.
Опитайте!