Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Вкусна пица от тиквички с кашкавал и колбас

Вкусна пица от тиквички с кашкавал и колбас

Вкусна пица от тиквички с кашкавал и колбас
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Пица с богата плънка и блат от тиквички Вкусотия"

Необходими Продукти

  • За блата
  • тиквички - 5 бр. средно големи
  • зелен лук - 1 връзка
  • пресен чесън - 2 стръка
  • копър - 1 връзка
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 150 г
  • пармезан - 20 г
  • галета - 50 г
  • сол - на вкус
  • чубрица - 2 ч.л.
  • протен - 1 с.л. /или брашно/
  • За отгоре
  • чери домати - 3 бр.
  • маслини - 4 бр. без костилка
  • кашкавал - 150 г
  • моцарела - 50 г
  • чедър - 3 листа
  • гъби - 3 бр. /печурки/
  • колбас - 100 г по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват и се настъргват в купа с гевгир на едро ренде. След това се посоляват, разбъркват се и се оставят да се отцедят.

През това време зеленият лук и пресният чесън се почистват, измиват се и се нарязват на ситно. Копърът също се реже на ситно. Слагат се в купа.

След като тиквичките вече са се отцедили, се слагат в купата, като се отцеждат още от водата. Добавят се всички останали съставки за блата и всичко се разбърква добре.

Във форма за торта с диаметър 26 см се слага хартия за печене, която се намазва с олио и в нея се слага сместа. Заглажда се добре с шпатула и се слага да се пече в загрята на 180 градуса фурна и се пече до готовност.

През това време чери доматите се измиват и се режат на шайби, маслините се режат на две, кашкавалът се настъргва, гъбите се обелват и се нарязват на филийки. Моцарелата се реже на шайби.

След като блатът е изпечен, продуктите се подреждат отгоре, като аз съм използвала купен нарязан салам закуска.

Накрая се завършва с моцарелата, чедъра и кашкавала. Пицата се връща във фурната и се допича до златист цвят на сирената.

Вкусната пица от тиквички с кашкавал и колбас е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: