Начин на приготвяне
Пресейте брашното и направете кладенче. Сложете маята, солта, захарта и олиото.
Добавяйте постепенно водата и замесете меко тесто. Покрийте го с кърпа и го оставете да втаса.
Направете плънката, като нарежете лука и чушката без семките на ситно.
Обелете доматите и ги пасирайте. Добавете зеленчуците към каймата, прибавете олиото, чубрицата и ситно нарязан магданоз. Омесете до хомогенна смес.
Разделете втасалото тесто на 4 топки и ги разточете на кора с кръгла форма.
Намажете всяка турска пица с плънка. Наредете ги в тава, застлана с хартия за печене и подмазана с олио.
Изпечете в сгорещена фурна до кафеникав загар.
Турската вкусна пица е готова.