Сладкиш с кайсии и праскови

14/07/2016
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф83670654161
"Поглезете любимите си хора с ароматен плодов сладкиш "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо708
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намаслена тортена форма с подвижно дъно - 23/24 см.
Фурна - 170-180 градуса.

Започва се от карамела:
В тенджера се стопява маслото, добавя се захарта и се оставя да кипне за около 2 мин. Карамелът се изсипва в тортената форма и се нареждат почистените плодове.

В купа се смесват сухите съставки.

В миксер се разбива маслото и захарта за около 3 мин. Едно по едно се добавят яйцата, като след всяко се разбива на умерена скорост на миксера - за около 2 мин. Прибавя се половината от сухите съставки, ром и прясното мляко, разбива се. Добавя се и другата част сухи съставки. Разбива се до еднородна смес, която се изсипва върху плодовете в тортената форма. Заравнява се с шпатула.

Пече се на 170 градуса за около 35-40 мин.

Оставя се във формата да изстине за около 10-15 мин, минава се с остър нож по края на формата и се обръща върху подходяща чиния. Гарнира се с бита сметана.

Плодовете съм ги разположила така : в средата праскова, нарязана на филийки, а отстрани - похлупени кайсии. Оригиналната рецепта е с ананас.

Източник: кулинарен блог на Ева Тонева

Забележка: Избрала съм по-зелени кайсии, за да има по-силен контраст на киселинност между карамела и плодовете.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Йорданка Ковачева
Великолепна ,много добре описана рецепта. Получи се страхотен сладкиш и много благодаря за идеята! Поздрав, Миме!
0
0
marcheva14
marcheva14
20.09.2017 19:44
Благодаря, Дани. Това сладкишче е изключително елементарно, но винаги с прекрасен резултат. Хубави продукти има. Поздрав най.сърдечен! Марчето
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв