Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Реджинате с доматен сос

Реджинате с доматен сос

Реджинате с доматен сос
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • паста - 500 г редджинате
  • кайма - 300 г телешка
  • масло - 50 г краве
  • лук - 1 глава кромид
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • домати - 3 бр.
  • босилек
  • черен пипер
  • сол
  • кашкавал - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на ситно кромида, чесъна и моркова и ги запържваме в маслото. Прибавяме каймата, наливаме 200 мл гореща вода, разбъркваме и задушаваме, докато водата напълно се изпари.

Посоляваме и прибавете накълцаните на дребно домати и оставяме още да поври.

Поръсваме с черен пипер и босилек и сваляме от огъня.

Сваряваме в подсолена вода пастата, отцеждаме и по желание може да попарим с масло.

Разпределете реджинатите по чинии и отгоре заливаме част от соса. Наръсваме със ситно настъргания кашкавал и поднасяме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: