Начин на приготвяне
Разтопете маслото в тавичка 20х30 см. Наредете бисквитите една до друга. Поръсете ги с настърганите ябълки, едро смлените орехи, захарта и канелата.
Разбийте яйцата със захарта. Добавете брашното и бакпулвера. Изсипете върху ябълковата плънка. Поръсете с орехи и печете на 180 градуса за около 30-35 минути.
Извадете ябълковия сладкиш с бисквити от фурната и го поръсете с пудра захар.
Коментари
Единствената промяна е,че нарязах ябълките на тънки филийки.
Не запичат предварително ябълките, а пека заедно със заливката наведнъж.
Отгоре слагам и други плодове (праскови,банан)на малки купченца и става още по вкусен
Първо бих искал да отбележа, че идеята за сладкиша е много добра. Има обаче съществено несъответствие между видеото и неговото описание. В описанието се казва, че се слагат 4 ябълки, докато във видеотоо не изглеждат като четири. Аз все пак се доверих на написаното (защото видеото върви много бързо и помислих, че не съм видял нещо). В резултат на това обелих и нарязах на кубчета 4 нормални по размер ябълки .... и те не можаха да се съберът в тавичката (а тя е същата по размер като във видеото). Сложих само 3. След 35 мин. печене ябълките в сладкиша хрупаха, а заливката едва го покри отгоре. Беше и малко сух, т.к. ябълките не бяха пуснали целия си сок. Изводът ми е, че ако наистина се слагат 4 ябълки, то сладкишът трябва да се пече поне 40 мин. с ябълките най-отгоре (без заливката) и още поне 40 мин. допълнително със заливката. Освено това заливката трябва да е двойно количество. Така поне смятам да го направя следващия път.
Моля да коригирате или видеото или описанието му, за да не се подвеждат и други хора. Странно, че никой не е обърнал внимание на това досега. Явно е станало като в приказката за новите дрехи на царя, в която само аз, като малкото момченце, казвам че царят е гол.
Поздрави,
Александър Александров
Ще го направя непременно .