Начин на приготвяне
Поставете в купа боровинките и стафидите и ги покрийте с вода, оставете за няколко минути да се накиснат и омекнат.
Сложете бисквитите, орехите и какаото в блендер и смелете всичко. Ако нямате този уред, начупете бисквитите на ситно.
Прехвърлете сухата смес в купа и добавете млякото, маслото, начупеното предварително руло и меда.
Изцедете боровинките и стафидите, а сините сливи почистете и нарежете на дребно и добавете всичко в купата. Разбъркайте всичко с ръце, като намачкате всички съставки до получаване на лепкаво тесто.
Покрийте купата с домакинско фолио и поставете в хладилника за 30 минути да стегне малко сместа.
За шоколадовия ганаш сложете в касерола сметаната и загрейте на котлона. Преди да кипне, я махнете и сложете в горещата сметана начупения шоколад. Оставете за минутка и след това разбъркайте до разтопяване на шоколада и получаване на еднородна шоколадова смес.
Извадете тестото от хладилника и с ръка вземете малка част от нея и оформете на малко топче с форма на бонбон. Така процедирайте с цялото тесто и направете бонбоните, като ги подреждате в подходяща голяма чиния, след което приберете отново в хладилник за 30 мин.
В друга чиния сложете мюсли от хрупкавото и натрошете, може по желание да ползвате и корнфлейкс, шоколадови или захарни пръчици.
Когато са оформени, с помощта на вилица вземете всеки бонбон и го потопете в шоколадовия ганаш, след което ги оваляйте или поръсете с мюслите.
Оставете готовите бонбони в чиния и сложете в хладилника да стегнат за няколко часа.
В случая моите не можах да опазя и бяха изядени, преди да стегнат, сместа е като за скалички и горещо ви ги препоръчвам :)