Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бонбони»Домашни плодово-шоколадови бонбони

Домашни плодово-шоколадови бонбони

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Домашни плодово-шоколадови бонбони
Снимка: Сия Рибагина
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
25 мин.
Порции
10
"Посрещнете гостите си с домашно приготвени бонбони, за да им покажете колко ги цените, а също и защото е вкусно"

Необходими Продукти

  • бисквити - 160 г чаени
  • руло - 220 г готово
  • какао - 1 с.л
  • масло - 100 г разтопено
  • прясно мляко - 50 мл
  • червени боровинки - 50 г сушени
  • стафиди - 50 г
  • сини сливи - 150 г
  • орехи - 2 с.л мляни
  • мед - 2 с.л
  • за овалване
  • мюсли - 150 г хрупкаво
  • за ганаша
  • шоколад - 100 г черен
  • сметана - 100 мл сладкарска течна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете в купа боровинките и стафидите и ги покрийте с вода, оставете за няколко минути да се накиснат и омекнат.

Сложете бисквитите, орехите и какаото в блендер и смелете всичко. Ако нямате този уред, начупете бисквитите на ситно.

Прехвърлете сухата смес в купа и добавете млякото, маслото, начупеното предварително руло и меда.

Изцедете боровинките и стафидите, а сините сливи почистете и нарежете на дребно и добавете всичко в купата. Разбъркайте всичко с ръце, като намачкате всички съставки до получаване на лепкаво тесто.

Покрийте купата с домакинско фолио и поставете в хладилника за 30 минути да стегне малко сместа.

За шоколадовия ганаш сложете в касерола сметаната и загрейте на котлона. Преди да кипне, я махнете и сложете в горещата сметана начупения шоколад. Оставете за минутка и след това разбъркайте до разтопяване на шоколада и получаване на еднородна шоколадова смес.

Извадете тестото от хладилника и с ръка вземете малка част от нея и оформете на малко топче с форма на бонбон. Така процедирайте с цялото тесто и направете бонбоните, като ги подреждате в подходяща голяма чиния, след което приберете отново в хладилник за 30 мин.

В друга чиния сложете мюсли от хрупкавото и натрошете, може по желание да ползвате и корнфлейкс, шоколадови или захарни пръчици.

Когато са оформени, с помощта на вилица вземете всеки бонбон и го потопете в шоколадовия ганаш, след което ги оваляйте или поръсете с мюслите.

Оставете готовите бонбони в чиния и сложете в хладилника да стегнат за няколко часа.

В случая моите не можах да опазя и бяха изядени, преди да стегнат, сместа е като за скалички и горещо ви ги препоръчвам :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: