Гъби в масло

БарфиБарфиНовак
31/12/2018
"Гъбите в масло са вкусно мезе за бира, гъбите в масло са подходящи за предястие, гъбите в масло са и идеална гарнитура. Така че, ето ги"
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
76 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо469 460
  • Преглеждания за месеца11259
  • Преглеждания за седмицата2446
  • Коментирана15 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена76

Необходими Съставки

  • гъби - 400 г печурки
  • масло - 2/3 пакетче от 125 г
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки, скълцан ситно
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • копър - накълцан пресен
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Измийте гъбите и отделете гуглите от пънчетата. При нужда ги нарежете на парчета, но е добре да са по-големи.

Загрейте маслото и олиото в дълбок тиган с капак, сипете гъбите, разбъркайте и оставете да се задушават под капак. От време на време бъркайте.

След около 10 минути, добавете подправките и чесъна.

Задушете за още 5-10 минути, махнете от котлона и поръсете с накълцан пресен копър.

Гъби в масло - разкошно мезе за делник и празник!

Рейтинг

5 36
4 7
3 4
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (15)

Изпрати
Niki Zhelyazkova
Niki Zhelyazkova
30.11.2018 17:25
Чудесни са, много често правя такива, но никога цели. Ще се пробва и този вариант!
2
1
Потребител#215390
Невероятна рецепта
2
0
Анонимен
Анонимен
10.04.2018 11:59
Вместо миене което не трябва да се случва обелете гъбите !
11
0
Ivalina Ivanova
Ivalina Ivanova
04.04.2019 01:57
и аз така знам , винаги ги беля и изрязвам леко пънчетата
0
1