Начин на приготвяне
Наливаме вода в тенджера и след като заври, сипваме царевичния грис, разбърквайки енергично с телена бъркалка.
Като поеме водата, подправяме с хималайска сол, червен и черен млян пипер, кимион и шарлан.
Разбъркваме и като омекне, сваляме от котлона.
Сипваме в съдовете, в които ще го поднесем.
В тиган разтапяме краве маслото и добавяме гъбите, предварително нарязани на ситно.
Смесваме с хималайската сол и черния пипер и захлупваме с капак, за да си пуснат сока.
От време на време разбъркваме и пак захлупваме и така, докато омекнат задушените гъби.
Като са готови, ги сипваме върху приготвения качамак и поднасяме, докато са топли (по желание може да ги разбъркаме, за да се овкусят взаимно).
Много лесен и ароматен бърз качамак с гъби в масло - с нежен и наситен вкус!