Начин на приготвяне
Гъбките е добре да са съвсем пресни, твърди и бели. Измиваме ги под течаща вода и ги нарязваме на тънки филийки.
В тиган разстопяваме кравето масло и запържваме гъбките заедно с тънко нарязаните (с белачка за зеленчуци) шайбички морков, накълцания зелен лук и скилидата чесън. Овкусяваме със сол и черен пипер. По желание отделете няколко филийки от гъбите за декорация.
Когато зеленчуците придобият приятен златист цвят се добавя изварата. В тигана не трябва да остава никаква течност.
Прехвърляме цялата смес в дълбок съд и пасираме. Не е нужно да изчакваме да изстине напълно.
В чиния оформяме пастета с помощта на ринг (или лъжица за сладолед) и декорираме с листо зелена салата, пера зелен лук, моркови и отделените гъбки.
Пастетът може да поднесете, като предястие или за закуска с препечени филийки хляб.