Супа от заек

Роси ТрифоноваРоси ТрифоноваДарт Вейдър322
22/11/2011
"Ароматна супа със заешко месце, която е най-вкусна с лимони и домашно приготвени крутони!"
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 533
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Главата, сърцето и ребрата на заека залейте със студена вода и сложете да се сварят. Когато кипнат, прибавете сол на вкус, нарязаните лук, целина, магданозени корени, моркови и зърната черен пипер.

След като ври 15—20 минути, прибавете 3-4 нарязани на филийки червени домата. Щом заешкото се свари, го извадете, обезкостете, накълцайте месото и го върнете в прецедения бульон.

Отделно запържете 3 равни лъжици грис с 3 лъжици масло и застройте супата с тази запръжка. Доварете супата за още няколко минути и подправете с накълцан магданоз. Поднесете с резени лимон и крутони.

Рейтинг

5 3
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Pepa Ivanova
Pepa Ivanova
30.04.2019 14:17
Много вкусна и сполучлива супа. Аз я правя със застройка от яйце и кис.мляко, без крутони и лимон
0
0
rifle
rifle
21.06.2014 16:23
Айде разберете се че съм гладен.
0
0
Стелка
Стелка
06.01.2014 18:30
Лъжеш! Това е друга супа с копър.
3
0