Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Рулца»Пълнени рулца от бяла риба

Пълнени рулца от бяла риба

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Пълнени рулца от бяла риба
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
12/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Ето нещо, което непременно трябва да опитаме Още днес Две порции поне"

Необходими Продукти

  • бяла риба - 4 бр. филе
  • рачешки рулца - 4 бр.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 2 бр., печени (червени)
  • кашкавал - 100 г
  • масло - 30 - 40 г
  • червен пипер - 1 - 2 щипки
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете рибните филета и леко ги изтънете с чукче. Поръсете ги със сол и черен пипер.

Нарежете на дребно чушките и лука. Върху всяко филе поставете от лука и чушките.

След това поставете по 1 рулце от раци и парче кашкавал. Внимателно ги завийте на рулца.

Намаслете йенска тавичка и наредете рулцата. Наржете маслото на парченца и го разпределете отгоре.

Поръсете с червен пипер, затворете с капака и печете на 200 градуса за около 30-35 минути.

Малко преди да ги извадите от фурната, махнете капака да се запекат отгоре.

Поднесете с гарнитура по избор и чеснов сос.

Пълнените рулца от бяла риба са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: