Супа от зелен грах и картофи

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k
4k
4k
2k
7
19/07/2016
"Перфектните супи трябва да отговарят на две условия - да са вкусни и да са здравословни "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 073
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • грах - 1/2 ч.ч. зелен, почистени от шушулките зърна
  • картофи - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • магданоз - пресен, на вкус
  • червен пипер - 1/2 к.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол
  • олио - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр. жълтък прясно
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • брашно - 1 ч.л.
  • вода - 3 - 4 ч.ч.
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белим лука и нарязваме на ситно. Белим и нарязваме на малки кубчета картофа. Почистваме моркова, белим и нарязваме ситно или който предпочита, може да настърже на едро ренде.

В тенджерка слагаме измития грах, нарязаните картофи, лук и моркови. Наливаме 2 супени лъжици олио и 1/2 каф. чашка вода.

Задушаваме зеленчуците, докато изври водата. Като останат на мазнина, ръсваме червен пипер, черен пипер, сол на вкус и 1 чаена лъжичка брашно.

Наливаме 3-4 чаени чаши гореща вода и прибавяме нарязан пресен магданоз. Варим супата до готовност на зеленчуците.

Застройваме с разбити жълтък и кисело мляко. Поднасяме със сок от лимон.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ВИЛИ-Виолета Матева
готвя тази супа често защото много я харесват в къщи и винаги свършва бързо
1
0