Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Супа от картофи и зелен фасул

Супа от картофи и зелен фасул

veronnika_pavlovaveronnika_pavlova
Чирак
60674107
Супа от картофи и зелен фасул
Снимка: veronnika_pavlova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Не се бавете, а супичка със зелен фасул си пригответе!"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 - 4 средни
  • лук - 1 глава кромид лук
  • моркови - 2 бр.
  • зелен боб - 200 г замразен или от буркан
  • олио - 2 - 3 супени лъжици олио
  • домати - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • За застройката
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 - 2 с.л.
  • фиде - 1 шепа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуковата супа, особено чорбата от зелен фасул, е любимо топло ястие през есента, което сгрява и дава на организма ни така полезните витамини. Така че не се бавете, а си пригответе тази вкусотия!

Обелваме и нарязваме на парченца картофите, а морковите и лука ги рендосваме на едро ренде. Измиваме зеленият боб от буркана, ако е замразен го оставяме да се размрази, след което леко го сваряваме в тенджера с подсолена вода за 10-тина минути.

След което в друга тенджерка загряваме малко олио и запържваме лука, морковите и картофите. След 2-3 минути добавяме и зеления боб, за да се запържи, докато леко смени цвета си.

Слагаме домата, който също е добре предварително да рендосаме. След което доливаме вода, за да покрие продуктите и прибавяме малко сол на вкус.

По желание наронваме и един зеленчуков бульон. Варим около 30 минути супата, след което добавяме и фидето и варим до неговата готовност.

Малко преди да е готова супата, приготвяме застройката. В купичка разбиваме добре яйцето, заедно с киселото мляко и ги прибавяме към супата. След като е готова, сваляме супата от картофи и зелен фасул от котлона и сервираме. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Людмила
Людмила
Супер!
20.09.2023 12:11
1