Начин на приготвяне
Зеленчуковата супа, особено чорбата от зелен фасул, е любимо топло ястие през есента, което сгрява и дава на организма ни така полезните витамини. Така че не се бавете, а си пригответе тази вкусотия!
Обелваме и нарязваме на парченца картофите, а морковите и лука ги рендосваме на едро ренде. Измиваме зеленият боб от буркана, ако е замразен го оставяме да се размрази, след което леко го сваряваме в тенджера с подсолена вода за 10-тина минути.
След което в друга тенджерка загряваме малко олио и запържваме лука, морковите и картофите. След 2-3 минути добавяме и зеления боб, за да се запържи, докато леко смени цвета си.
Слагаме домата, който също е добре предварително да рендосаме. След което доливаме вода, за да покрие продуктите и прибавяме малко сол на вкус.
По желание наронваме и един зеленчуков бульон. Варим около 30 минути супата, след което добавяме и фидето и варим до неговата готовност.
Малко преди да е готова супата, приготвяме застройката. В купичка разбиваме добре яйцето, заедно с киселото мляко и ги прибавяме към супата. След като е готова, сваляме супата от картофи и зелен фасул от котлона и сервираме. Да ви е сладко!
Коментари