Начин на приготвяне
Измиваме тиквичките, белим и нарязваме на не много тънки кръгчета. Посоляваме леко. Половината от тях подреждаме на дъното на намазана с мазнина тавичка.
Отделно смесваме измити и нарязани на филийки гъби, измития ориз, нарязания на ситно пресен чесън, също така нарязания ситно пресен копър, сол и черен пипер на вкус, както и 5-6 супени лъжици разтопено краве масло.
Разбъркваме плънката и разстиламе върху подредените тиквички. Покриваме с втория ред кръгчета от тиквичките. Заливаме с 2 чаени чаши топла вода и сока на половин лимон.
Слагаме да се пече в предварително затоплена фурна до готовност, като няколко минути, приблизително 10-15 преди да извадим ястието, покриваме с кръгчета пушено топено сирене и допичаме.