Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Деверига в специален сос

Деверига в специален сос

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Деверига в специален сос
Снимка: Monika Ivanova
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Знаете какво трябва да правите - следвате рецептата и десетина минути преди да извадите рибата от фурната ни звъните, за да ни кажете къде да дойдем"

Необходими Продукти

  • деверига - 1 бр. средно голяма (платика)
  • царевично брашно - 200 г
  • олио - 100 мл
  • маслини - 10 бр.
  • доматен сок - 100 мл
  • соев сос - 2 с.л.
  • топено сирене - 50 г
  • готварска сметана - 50 мл
  • сол
  • мащерка
  • босилек
  • черен пипер
  • лимони - 1/4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства, осолява се и се овалва хубаво в царевичното брашно. Слагате я в сгорещено олио на котлона и изпържвате от двете страни.

Премествате я в тава, а през това време в тигана, където сте изпържили рибата, сипвате доматения сос, сметаната, топеното сирене, соевия сос, подправките и нарязаните маслини. Разбърквате докато сиренето се стопи и всичко се смеси хубаво.

Слагате резенчета лимон и маслини върху рибата, сипвате соса в тавата с рибата и покривате с фолио. Запичате около 25 минути на 200 градуса, след което махате фолиото и оставяте за няколко минути да се дозапече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: