Желирана пъпешова торта

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
3k
959
3k
20/07/2016
"Няма да повярвате колко лесно се приготвя тази торта, а за свежият вкус гарантираме "
Приготвяне40 мин.
Готвене15 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо706
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме размекналото масло с брашното, докато стане на трохи, добавяме захарта, ванилията, бакпувера и яйцето и замесваме маслено тесто, което разстиламе във форма за торта с ринг, оформяме ръбче и надупчваме тестото и ръбчето с вилица старателно.

Печем блата в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10-15 минути, вадим и охлаждаме. Почистваме и нарязваме пъпеша на резени, редим върху охладения блат.

В купа сипваме желатина и доливаме около 1 ч.ч. вода, оставяме да набъбне и стопяваме на водна баня или в микровълновата, като внимаваме да не завира.

Прибавяме леко охладения желатин към сока (Желатинът има нужда от допълнителен вкус, може да използвате подсладена вода, сок от компот или разреден сироп). Оставяме желатина в хладилника за 15-20 минути, за да добие лека плътност и го разпределяме върху пъпеша.

Оставяме тортата да се желира в хладилника за поне 4 часа.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#170618
Много обичам пъпеш,но никога до сега не ми е хрумвало да го използвам в сладкиш.Интересно ми е какъв ще е вкуса след печене.Благодаря за рецептата!
1
0