Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Желирана зеленчукова торта

Желирана зеленчукова торта

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Желирана зеленчукова торта1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
240 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
260 мин.
Порции
2
"Работата с желатин изисква търпение, но резултата си заслужава! Открийте тайната тук"

Необходими Продукти

  • картофи - 150 г
  • моркови - 150 г
  • магданоз - стебла
  • яйца - 3 бр.
  • краставици - 150 г
  • кашкавал - 100 г
  • майонеза - 400 г
  • желатин - 3 ч.л.
  • вода - 130 г
  • магданоз
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите и морковите сварете, охладете и нарежете на сламки. Краставицата и сварените яйца настържете на ренде.

Желатина залейте с вода за 40 минути, след това разтопете на водна баня и изсипете при майонезата. Разбъркайте.

В разглобяема тортена форма наредете на слоеве продуктите, като всеки слой заливате с майонезата с желатина.

Отгоре наръсете тортата с настърган кашкавал.

Оставете зеленчуковата торта за 3 часа в хладилника.

Преди сервиране, извадете тортата от формата, нарежете на резени и украсете с магданоз и копър или направете украса по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: