Желирана пъпешова торта

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Желирана пъпешова торта2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Няма да повярвате колко лесно се приготвя тази торта, а за свежият вкус гарантираме"

Необходими Продукти

  • масло - 125 г
  • брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 3/4 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • пъпеш - 1/2 бр.
  • сок - 650 мл по избор или вода
  • желатин - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме размекналото масло с брашното, докато стане на трохи, добавяме захарта, ванилията, бакпувера и яйцето и замесваме маслено тесто, което разстиламе във форма за торта с ринг, оформяме ръбче и надупчваме тестото и ръбчето с вилица старателно.

Печем блата в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10-15 минути, вадим и охлаждаме. Почистваме и нарязваме пъпеша на резени, редим върху охладения блат.

В купа сипваме желатина и доливаме около 1 ч.ч. вода, оставяме да набъбне и стопяваме на водна баня или в микровълновата, като внимаваме да не завира.

Прибавяме леко охладения желатин към сока (Желатинът има нужда от допълнителен вкус, може да използвате подсладена вода, сок от компот или разреден сироп). Оставяме желатина в хладилника за 15-20 минути, за да добие лека плътност и го разпределяме върху пъпеша.

Оставяме тортата да се желира в хладилника за поне 4 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Евтини Рецепти
Евтини Рецепти
Много обичам пъпеш,но никога до сега не ми е хрумвало да го използвам в сладкиш.Интересно ми е какъв ще е вкуса след печене.Благодаря за рецептата!
23.07.2016 09:43
1