Начин на приготвяне
Разбъркваме размекналото масло с брашното, докато стане на трохи, добавяме захарта, ванилията, бакпувера и яйцето и замесваме маслено тесто, което разстиламе във форма за торта с ринг, оформяме ръбче и надупчваме тестото и ръбчето с вилица старателно.
Печем блата в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10-15 минути, вадим и охлаждаме. Почистваме и нарязваме пъпеша на резени, редим върху охладения блат.
В купа сипваме желатина и доливаме около 1 ч.ч. вода, оставяме да набъбне и стопяваме на водна баня или в микровълновата, като внимаваме да не завира.
Прибавяме леко охладения желатин към сока (Желатинът има нужда от допълнителен вкус, може да използвате подсладена вода, сок от компот или разреден сироп). Оставяме желатина в хладилника за 15-20 минути, за да добие лека плътност и го разпределяме върху пъпеша.
Оставяме тортата да се желира в хладилника за поне 4 часа.
Коментари