Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Тиквена баница

Тиквена баница

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Тиквена баница1 / 2
24/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
"Баница с тиква е класика, да не остане нито трошичка от нея за вас - очаквана закономерност"

Необходими Продукти

  • кори - 1 пакет за баница,
  • тиква - 1 кг, настъргана
  • орехи - 150 - 200 г натрошени
  • захар - 150 г
  • масло - 1 пакетче разтопено
  • ванилия - 1 пакетче
  • канела - 1 ч.л.
  • яйца - 2 броя
  • прясно мляко - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете тиквата и я разбъркайте с канелата, захарта и орехите. Намаслете тава, вземете 2 кори и ги сложете в тавата.

Намажете ги с помощта на четка с разтопено масло, поръсете с плънката и продължете така, до изчерпване на количествата.

Накрая надупчете баницата с вилица до дъното на тавата и залейте с разбитите яйца, прясно мляко и ванилия.

Сложете тиквената баница да се изпече до готовност в предварително загряна умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
58
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

вики
вики
Изглежда много добре! Може ли да се замени захарта с мед и с какво количество?
30.10.2012 15:02
1