Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Пържени чеснови попчета

Пържени чеснови попчета

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
21/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"А вие си мислехте, че нищо не може да ви накара да отидете да купите още една бира"

Необходими Продукти

  • попчета - 1 кг
  • брашно - 1ч.ч
  • царевично брашно - 1/2 ч.ч
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • девесил - 1 щипка
  • червен пипер - 1/2 ч.л
  • чесън - 3 - 4 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете и измийте попчетата. В купа смесете двата вида брашно и подправките. Посолете рибата и я оваляйте в сместа.

В тиган загрейте олиото и пуснете скилидките чесън да се запържат и да си пуснат аромата. Извадете чесъна и изпържете рибата.

Оставете ги върху кухненска хартия да се отцедят. Сервирайте със салата по избор, лимон и чесново сосче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: