Запечен праз с ориз

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
22/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3-4

Необходими Продукти

  • праз - 1 снопче (10 бр.)
  • ориз - 1 ч.ч.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме хубаво праза. Нарязваме на ситно и смесваме с измития ориз. Разбъркваме добре.

Изсипваме сместа в тавичка намазана с мазнина. Отделно разреждаме доматеното пюре с 3-4 чаени чаши вода.

Посоляваме на вкус и прибавяме черен пипер. Наливаме и олио 1 каф.чашка. Изливаме тази смес при ориза и праза в тавата.

Слагаме да се пече на силна фурна докато оризът поеме водата и се свари. При необходимост може да долеем топла вода. Сервираме ястието охладено с гарнитура по вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Вие подигравате ли се?! Цяло снопче праз - 10 стръка за една чаша ориз! Праза е достатъчно да е 3-4 големи стръка най-много. На една чаша ориз е нормално 3-4 чаши вода. Само че ориза се изсипва в топлата вода в тавата .
Интересно дали сте сготвили ястие по тази рецепта. Не лъжете хора, които не умеят да готвят и спазват точно рецептите!!
08.12.2023 11:34