Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Ориз на Фурна»Пилешки воденички с праз, ориз и моркови

Пилешки воденички с праз, ориз и моркови

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Пилешки воденички с праз, ориз и моркови
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 5
11/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Воденички с праз, ориз и моркови - невероятни са"

Необходими Продукти

  • пилешки воденички - 800 г
  • лук - 4 стръка
  • праз - 4 стръка
  • ориз - 1 ч.ч.
  • моркови - 2 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като сме си измили много добре пилешките воденички, ги слагаме в тенджера под налягане да се варят, като към водата си прибавяме сол.

Оставяме ги да врат за около 20 минути.

Измиваме си добре лука и праза, след което го нарязваме на ситно.

Морковите настъргваме на най-ситното ренде.

В тиган си запържваме лука, праза и морковите в 4-5 с.л. олио.

Прибавяме и измития ориз и разбъркваме, докато стане прозрачен.

Вземаме си тавичка, в която ще сготвим вкусния ориз на фурна - сипваме ориза и сварените и нарязани воденички.

Наливаме от бульона и подправяме на вкус със сол и черен пипер.

Поставяме във фурната, да се пече за около 30 минути и нашите пилешки воденички с праз, ориз и моркови са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: