Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Мус от нектар и грис

Мус от нектар и грис

Мус от нектар и грис
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
6
"И най-злоядото дете няма да устои на този вкусен десерт, честна дума"

Необходими Продукти

  • нектар от праскови - 500 мл
  • грис - 1 к.ч.
  • захар - 3 с.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • канела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрява се нектарът с водата в подходящ съд на котлона.

Добавя се грисът на тънка струя и се бърка с вилица, докато се сгъсти.

Накрая се прибавя захарта, разбърква се и снемаме от котлона.

Сипва се в чашки и се охлажда в хладилника.

Десертът може да се поръси по желание и с щипка канела.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: