Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Рулца от раци, завити в кори

Рулца от раци, завити в кори

Рулца от раци, завити в кори
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
9
"Баница с рулца от раци? Както и да го кръстите, да знаете, че е вкусно и то много"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 6 бр.
  • рачешки рулца - 9 бр.
  • плънка
  • яйца - 2 бр
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • сирене - 50 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.равна
  • брашно - 4 с.л. типово
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Корите се нарязват на три ленти, ползват се по две ленти за всяко рулце.

Приготвя се плънката. В купа се разбиват яйцата, добавяме олиото, киселото мляко, натрошено сирене, брашното и бакпулвера. Разбърква се на еднородна смес. Вземат се две ленти една върху друга.

Първата леко се поръсва с олио, отгоре втората лента се намазва с плънката на 1 см от краищата те се подгъват навътре да не изтича пълнежът. В тясната страна поставяме едно рачешко рулце и като се подвият краищата, се навива като баничка.

Така се оформят всичките рулца, нареждат се в намазана с олио тава. Печем в загрята фурна до зачервяване. Поднасяме баничките с айранче.

Вкусна закуска за цялото семейство!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

1
50
40
30
20
11
Дай твоята оценка: