Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Яхния»Яхния със свинско и нахут

Яхния със свинско и нахут

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
24/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
190 мин.
Порции
4
"Яхния със свинско и нахут - звучи добре, нали?"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • нахут - 250 г
  • моркови - 1 бр
  • лук - 1 глава
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист - 1 бр.
  • кориандър - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете нахута в студена вода за една нощ. На следващия ден се измива, слага се в тенджера и се залива с вода. Вари се около два часа.

В друг съд запържете лука и нарязания на колелца морков. Добавете свинското, пюрето, подправките, брашното и налейте вода.

Оставете ястието да се готви около 20 минути. Добавете нахута и гответе ястието още 20 минути или до сваряване на месото и зеленчуците.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: