Заешка яхния с нахут

Петя СтойневаПетя Стойнева
Новак
1402k186
Заешка яхния с нахут
Снимка: Петя Стойнева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Заешка яхния с нахут е същинска ловджийска гозба"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 600 г варена
  • нахут - 500 г варен
  • червен лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушка - 1 бр.
  • чесън - 5 скилидки
  • домати - 3 с.л. за готвене
  • олио - 5 с.л.
  • копър - 3 стръка
  • мащерка - 1 с.л.
  • лют червен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се задушават в олиото заедно с червения пипер и мащерката.

Слагат се месото и нахутът, добавя се сол на вкус и яхнията с нахут се задушава до готовност за още около 20 -30 минути.

Преди сервиране заешката яхния с нахут се поръсва с нарязан копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: