Пилешка супа с аспержи

Пилешка супа с аспержи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • аспежи - 150 г
  • пилешко месо - 800 г
  • домати - 2 бр.
  • зелен фасул - 150 г от консерва
  • магданоз
  • кускус - 100 г
  • сметана - 100 мл готварска
  • лимонов сок
  • масло - 50 г краве
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилешкото месо, наливаме вода , посоляваме и сваряваме. Когато се свари, изваждаме, обезкостяваме и нарязваме на хапки.

В бульона от варене на пилето слагаме да се варят измитите, почистени и нарязани ситно зелен фасул и аспержи. Когато омекнат, прибавяме кускуса и краве масло.

Оставяме супата да се вари още няколко минути, докато всички продукти станат напълно готови. Прибавяме свареното пилешко месо по време на варенето.

При необходимост доливаме топла вода.

Застройваме супата със сметаната и сок от лимон.

Сервираме супата поръсена с нарязан ситно зелен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: