Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Мъфини с цариградско грозде

Мъфини с цариградско грозде

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Мъфини с цариградско грозде
Снимка: Марияна
1 / 4
24/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • масло - 125 г
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 3 - 4 с.л.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • канела - 1 ч.л.
  • цариградско грозде - 40 - 50 бр. зърна
  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме си брашното в купа. Към брашното добавяме бакпулвера и объркваме добре. Оставяме си маслото на стайна температура да се размекне много добре. Яйцата също си ги оставяме на стайна температура, преди да почнем да си правим мъфините.

В отделна купа разбиваме пудрата захар и маслото с миксер продължително. Сместа става гладка, гъста и жълта. Важно е маслото да ни е меко.

В друга купа си че чукваме три яйца. Разбиваме яйцата пак с миксер. Яйцата, които съм ползвала, са размер L.

Смесваме двете смеси от яйца и маслото с пудрата захар. Разбъркваме добре. После постепенно си прибавяме брашното с примесения бакпулвер. Разбъркваме с лъжица много добре.

Добавяме канелата. Пак разбъркваме.

Намазняваме си формата за мъфини с олио или масло и посипваме леко с брашно. Аз ползвам масло, за намазване са ни нужни още 2 с.л масло. Така стават по-хубави според мен.

Разпределяме сместа равномерно във формата за мъфини. Сместа е за 12 бр. Стават не много големи. Кашата изглежда гъста и малко, но ще ви стигне за 12 бр.

Измиваме си зърната от цариградското грозде. Подсушаваме си ги с два листа кухненска хартия. Гледаме зърната да не са розови или зеленикави, защото кората е по твърда, а и те самите ще са по-кисели. Почистваме си ги от двете страни много леко, за да не нараним зърната. Режем ги на половинки. Нужни са ни около 40 - 50 бр. Редим половинките върху кашата, която сме разпределили с месестата част надолу. Ако при рязането ни се отдели от приятната месеста част, можем си разпределим също върху мъфините.

Печем в загрята фурна на 180 градуса. Получават се мъфини с аромат на масло, леко на канела. Типичният вкус на цариградското грозде придава сладко-кисел вкус.

Хапваме с кафе.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: