Начин на приготвяне
Пресяваме си брашното в купа. Към брашното добавяме бакпулвера и объркваме добре. Оставяме си маслото на стайна температура да се размекне много добре. Яйцата също си ги оставяме на стайна температура, преди да почнем да си правим мъфините.
В отделна купа разбиваме пудрата захар и маслото с миксер продължително. Сместа става гладка, гъста и жълта. Важно е маслото да ни е меко.
В друга купа си че чукваме три яйца. Разбиваме яйцата пак с миксер. Яйцата, които съм ползвала, са размер L.
Смесваме двете смеси от яйца и маслото с пудрата захар. Разбъркваме добре. После постепенно си прибавяме брашното с примесения бакпулвер. Разбъркваме с лъжица много добре.
Добавяме канелата. Пак разбъркваме.
Намазняваме си формата за мъфини с олио или масло и посипваме леко с брашно. Аз ползвам масло, за намазване са ни нужни още 2 с.л масло. Така стават по-хубави според мен.
Разпределяме сместа равномерно във формата за мъфини. Сместа е за 12 бр. Стават не много големи. Кашата изглежда гъста и малко, но ще ви стигне за 12 бр.
Измиваме си зърната от цариградското грозде. Подсушаваме си ги с два листа кухненска хартия. Гледаме зърната да не са розови или зеленикави, защото кората е по твърда, а и те самите ще са по-кисели. Почистваме си ги от двете страни много леко, за да не нараним зърната. Режем ги на половинки. Нужни са ни около 40 - 50 бр. Редим половинките върху кашата, която сме разпределили с месестата част надолу. Ако при рязането ни се отдели от приятната месеста част, можем си разпределим също върху мъфините.
Печем в загрята фурна на 180 градуса. Получават се мъфини с аромат на масло, леко на канела. Типичният вкус на цариградското грозде придава сладко-кисел вкус.
Хапваме с кафе.
Да ви е сладко!