Начин на приготвяне
Смиламе бисквитите с блендер много фино. Размекваме 100 г масло и го слагаме при трохите в купа. Смесваме много добре, да стане като гъста каша. За сладост добавяме 1 с.л. захар, разтворена в 1-2 с.л. прясно мляко. Смесваме с ръце всичко.
В тавичка с ринг /за торта, с диаметър 20 см/ нанасяме блата, като го оформяме с ръце, за да стане плътен и гладък. Притискаме блата добре на дъното. Слагаме го за 30 – 40 мин. да стегне.
В купа слагаме ½ ч.ч. захар, ванилиите, заквасената сметана, крема за мазане – 2 бр. /кръгли, малки кутийки с надпис Крем за мазане/. Разбъркваме всичко много добре до гладък крем с миксер.
Разтваряме на водна баня желатина, като в 4 с.л. вода, излети в малък мерителен съд, разтваряме 2/3 пакетче желатин и разбъркваме. Загряваме отделно на котлона вода в касерола.
Вътре слагаме съда с желатина. Бъркаме желатина, докато остане течен и гладък. Добавяме желатина към крема и разбъркваме да се смеси всичко с лъжица или шпатула.
Върху стегнатия блат слагаме крема и заглаждаме. Прибираме го да се стегне в хладилника за 24 часа. Като е готов чийзкейкът, го режем на триъгълници и поливаме със сладко от цариградко грозде. Да ви е сладко!