Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Чийзкейк със сладко от цариградско грозде

Чийзкейк със сладко от цариградско грозде

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Чийзкейк със сладко от цариградско грозде
Снимка: Марияна
1 / 2
10/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"И да не забравите - сладкото се слага преди поднасяне, а не по-рано, за да не развалите ефекта"

Необходими Продукти

  • бисквити - 320 г /1 и 1/2 бр. пакети/ Еверест Мляко, за блата
  • захар - 1 с.л. за блата
  • крем - 400 г Пилос за мазане
  • заквасена сметана - 400 г Пилос
  • захар - ½ ч.ч.
  • масло - 100 г
  • ванилия - 1 - 2 бр.
  • желатин - 2/3 пакетче
  • вода - 4 с.л.
  • конфитюр - 1 бурканче сладко от цариградско грозде
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смиламе бисквитите с блендер много фино. Размекваме 100 г масло и го слагаме при трохите в купа. Смесваме много добре, да стане като гъста каша. За сладост добавяме 1 с.л. захар, разтворена в 1-2 с.л. прясно мляко. Смесваме с ръце всичко.

В тавичка с ринг /за торта, с диаметър 20 см/ нанасяме блата, като го оформяме с ръце, за да стане плътен и гладък. Притискаме блата добре на дъното. Слагаме го за 30 – 40 мин. да стегне.

В купа слагаме ½ ч.ч. захар, ванилиите, заквасената сметана, крема за мазане – 2 бр. /кръгли, малки кутийки с надпис Крем за мазане/. Разбъркваме всичко много добре до гладък крем с миксер.

Разтваряме на водна баня желатина, като в 4 с.л. вода, излети в малък мерителен съд, разтваряме 2/3 пакетче желатин и разбъркваме. Загряваме отделно на котлона вода в касерола.

Вътре слагаме съда с желатина. Бъркаме желатина, докато остане течен и гладък. Добавяме желатина към крема и разбъркваме да се смеси всичко с лъжица или шпатула.

Върху стегнатия блат слагаме крема и заглаждаме. Прибираме го да се стегне в хладилника за 24 часа. Като е готов чийзкейкът, го режем на триъгълници и поливаме със сладко от цариградко грозде. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: