Начин на приготвяне
Измиваме чушките и патладжаните. Подсушаваме и слагаме да се изпекат от всички страни (по- вкусни са печени на огнището ). Може да изпечем във фурната или в стара тенджера с капак на котлона.
Изпечените чушки и патладжани слагаме в съд с капак, за да може по-лесно да обелим, като омекнат люспите им. Като поомекнат и охладят, белим. Който не консумира семките на патладжана, може да ги отдели.
Подреждаме чушките в голяма чиния. Посоляваме, подправяме с оцет и олио. В средата слагаме обелен (запазваме кората за розичка за украса) и нарязани на кръгчета домат.
Слагаме топки от патладжана, който сме скълцали ситно и подправили със сол, оцет, олио и пасирана скилидка чесън.
Украсяваме с розичка от кората на домата и листенца пресен магданоз.
Коментари