Начин на приготвяне
Изпичаме си чушките. Аз лично ги пека на котлона, но Вие може да ги изпечете и на тиган или фурна. Както Ви е по-удобно.
След като сме изпекли чушките, ги слагаме в тенджера и ги захлупваме с капак за 10-20 минути, за да може да ги обелим по лесно. Обелените чушки може да бъдат запържени за 1-2 минути в тиган с малко мазнина, но аз лично не го правя, за да е по здравословно :) И в двата варианта за вкусни. Въпрос на избор.
За соса:
Настъргваме доматите и ги слагаме в тенджера, за да заврят. Добавяме 1/2 ч.л. захар и чесъна. Варим до сгъстяване на соса. Когато се сгъсти, добавяме зехтина и оставаме на котлона за още 5 минути.
Заливаме печените чушки с вече готовия сос и поръсваме със ситно нарязания магданоз.
Да Ви е сладко!