Начин на приготвяне
Лукът се почиства и нарязва на ситно. Патладжанът се измива.
Отстранява се дръжката и се нарязва на малки кубчета. В тиган се слага олио да загрее.
Добавят се приготвените зеленчуци и се запържват добре. Добавя се каймата да се запържи, като непрекъснато се начупва, за да стане на парченца. Овкусява се със сол и черен пипер.
Добавят се отцедените кафяв боб и царевица. Готви се до изпаряване на течността на по-слаб котлон. Отстранява се от котлона.
Доматът се измива и почиства. Нарязва се на малки кубчета.
Тортилите се подготвят - всяка в голяма чиния. По желание се намазват с малко майонеза, но и без буритото е достатъчно сочно.
Плънката се разпределя по равно и се завива, като в долната част се подгъва да обхване плънката и се завива на руло.
Буритото с патладжан и пресен домат е вкусно и сочни и задължително се сервира със салфетки.