Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Бурито»Бурито с патладжан и пресен домат

Бурито с патладжан и пресен домат

Бурито с патладжан и пресен домат
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"По желание се намазват с малко майонеза, но и без буритото е достатъчно сочно."

Необходими Продукти

  • тортиля - 2 бр. големи
  • лук - 1 глава
  • патладжан - 1 бр.
  • кайма - 250 г
  • кафяв боб - 1/3 буркан
  • царевица - 1/3 консерва
  • домати - 1 бр.
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • майонеза - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства и нарязва на ситно. Патладжанът се измива.

Отстранява се дръжката и се нарязва на малки кубчета. В тиган се слага олио да загрее.

Добавят се приготвените зеленчуци и се запържват добре. Добавя се каймата да се запържи, като непрекъснато се начупва, за да стане на парченца. Овкусява се със сол и черен пипер.

Добавят се отцедените кафяв боб и царевица. Готви се до изпаряване на течността на по-слаб котлон. Отстранява се от котлона.

Доматът се измива и почиства. Нарязва се на малки кубчета.

Тортилите се подготвят - всяка в голяма чиния. По желание се намазват с малко майонеза, но и без буритото е достатъчно сочно.

Плънката се разпределя по равно и се завива, като в долната част се подгъва да обхване плънката и се завива на руло.

Буритото с патладжан и пресен домат е вкусно и сочни и задължително се сервира със салфетки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: