Начин на приготвяне
Измиваме патешките сърца и срязваме на половина. Заливаме с вода и оставяме да се изкиснат за 5-10 минути, после изливаме водата, наливаме чиста топла вода и сварим до готовност (за приблизително 30 минути).
Сварените патешки сърца изваждаме, а бульона запазваме. Чушките почистваме от семената и изпържваме цели (внимаваме, че пръска олио по време на пържене).
Изпържените чушки слагаме в съд с капак, за да се задушат, и като се охладят, белим от люспите. Нарязваме пиперките на парчета.
Патешките сърца слагаме да се задушават в зехтин (3 с.л.) и краве масло (1 ч.л.). Подправяме със соев сос (2 ч.л.), черен пипер на вкус и сол при необходимост от посоляване.
Наливаме бульон от варенето (1 к.ч.) и прибавяме настърган лук. Задушаваме и като останат на мазнина, ръсваме пушен червен пипер, разбъркваме и дръпваме от котлона.
Чушките подправяме със сол, оцет и мазнина от пържене на патешките сърца.
Сервираме, като слагаме в чинийките от чушките, а върху тях сипваме от патешките сърца .