Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Патешки сърца върху канапе от зелени пиперки

Патешки сърца върху канапе от зелени пиперки

Патешки сърца върху канапе от зелени пиперки
Снимка: Илияна Димова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Сочни сърчица върху зеленчуково канапе - въпросът не е дали, а колко ще хапнете от тях"

Необходими Продукти

  • патешки сърца - 500 г
  • зелени пиперки - 800 г
  • лук - 2 ч.л. настърган
  • черен пипер
  • сол
  • соев сос - 2 ч.л.
  • пушен червен пипер - 2 щипки
  • магданоз
  • краве масло - 1 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • бульон - 1 к.ч. от варене
  • олио - за пържене
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме патешките сърца и срязваме на половина. Заливаме с вода и оставяме да се изкиснат за 5-10 минути, после изливаме водата, наливаме чиста топла вода и сварим до готовност (за приблизително 30 минути).

Сварените патешки сърца изваждаме, а бульона запазваме. Чушките почистваме от семената и изпържваме цели (внимаваме, че пръска олио по време на пържене).

Изпържените чушки слагаме в съд с капак, за да се задушат, и като се охладят, белим от люспите. Нарязваме пиперките на парчета.

Патешките сърца слагаме да се задушават в зехтин (3 с.л.) и краве масло (1 ч.л.). Подправяме със соев сос (2 ч.л.), черен пипер на вкус и сол при необходимост от посоляване.

Наливаме бульон от варенето (1 к.ч.) и прибавяме настърган лук. Задушаваме и като останат на мазнина, ръсваме пушен червен пипер, разбъркваме и дръпваме от котлона.

Чушките подправяме със сол, оцет и мазнина от пържене на патешките сърца.

Сервираме, като слагаме в чинийките от чушките, а върху тях сипваме от патешките сърца .

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: