Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Бяла риба с ябълки и кисели краставички

Бяла риба с ябълки и кисели краставички

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Бяла риба с ябълки и кисели краставички1 / 2
24/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • бяла риба - 1 кг
  • ябълка - 1 бр.
  • кисели краставички - 150 г
  • домати - 250 г
  • зелена салата - няколко листа
  • копър - пресен на вкус
  • майонеза - 100 г
  • бяло вино - 50 мл
  • лимонов сок - 20 - 30 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме рибата. Махаме кожата и костите и получените филета сваряваме във вода с виното, лимоновия сок и сол за пет минути.

Ябълката обелваме и настъргваме на ситно ренде. Нарязваме ситно киселите краставички и смесваме с настърганата ябълка.

Прибавяме майонезата и ситно нарязания свеж копър. Отрязваме горната част на доматите и ги издълбаваме с кръгла лъжичка, като внимаваме да не ги пробием.

В приготвените доматени чашки слагаме майонезената смес и върху нея нарязаната на парченца риба.

Подреждаме доматите върху измити и подсушени листа зелена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: