Безглутенов сладкиш със сини сливи

25/07/2016
"Вкусно предложение за всички, които търсят алтернатива на сладкишите с бяло брашно!"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 347
  • Преглеждания за месеца101
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 30 мл
  • оризово брашно - 1.5 ч.ч.
  • кокосово брашно - 1/2 ч.ч. или царевично брашно
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • сливи - 20 бр.
  • захар - 2 с.л.
  • орехи - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте в голяма купа яйцата и захарта до получаването на крем. Прибавете киселото мляко с предварително разбитата в него сода. Прибавете канелата, двата вида брашно, олиото.

Разбъркайте добре и изсипете сместа в тава за печене, която е предварително намазана с олио и брашно. Нарежете сините сливи на половинки и ги подредете върху сладкиша, с вътрешността нагоре.

Посипете ги с нарязаните и смесени със захар орехи. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна – необходими са около 15-20 минути. Оставете да изстине и нарежете на парчета.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар