Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Пикантни калмари

Пикантни калмари

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Пикантни калмари
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Ароматно и пикантно предложение, на което просто не може да откажете!"

Необходими Продукти

  • калмари - 2 бр. готови почистени туби
  • лук - 1 средно голяма глава
  • чесън - 2 скилидки
  • червен пипер - 1 ч.л. пушен
  • червен пипер - 1 ч.л. лют
  • нишесте - 2 ч.л. натурално
  • кориандър - 1/2 ч.л смлян
  • лимонов сок - 3 с.л
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 2 с.л
  • вода - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете калмарите. Нарежете ги на кръгчета. Нарежете лука и чесъна на ситно.

Запържете ги за кратко в сгорещеното олио. Добавете двата вида червен пипер и нишестето и разбъркайте добре. Добавете водата и разбъркайте отново добре, за да не останат бучки.

Варете соса до сгъстяване на вкус. Ако предпочитате по-гъсти сосове варете по-дълго или добавете нишесте, ако предпочитате по-редки добавете повече вода.

Прибавете в соса кориандъра и овкусете със сол и черен пипер. Прибавете нарязаните на кръгчета калмари във врящия сос и задушете за 3-4 мин. под капак.

Накрая сипете лимоновия сок и разбъркайте.

Пикантните калмари са готови.

Рецептата е адаптирана от Йоли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: