Начин на приготвяне
Измийте и подсушете калмарите. Нарежете ги на кръгчета. Нарежете лука и чесъна на ситно.
Запържете ги за кратко в сгорещеното олио. Добавете двата вида червен пипер и нишестето и разбъркайте добре. Добавете водата и разбъркайте отново добре, за да не останат бучки.
Варете соса до сгъстяване на вкус. Ако предпочитате по-гъсти сосове варете по-дълго или добавете нишесте, ако предпочитате по-редки добавете повече вода.
Прибавете в соса кориандъра и овкусете със сол и черен пипер. Прибавете нарязаните на кръгчета калмари във врящия сос и задушете за 3-4 мин. под капак.
Накрая сипете лимоновия сок и разбъркайте.
Пикантните калмари са готови.
Рецептата е адаптирана от Йоли.