Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Панирано филе от сьомгова пъстърва със сметанови картофи

Панирано филе от сьомгова пъстърва със сметанови картофи

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Панирано филе от сьомгова пъстърва със сметанови картофи
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
2
"Предизвикателно вкусно и много ефектно предложение специално за вас"

Необходими Продукти

  • сьомгова пъстърва - 1 бр. филе
  • брашно - 4 - 5 с.л
  • белтъци - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • лимонов сок
  • олио - за пържене
  • за сметановите картофи
  • картофи - 5 бр. средно големи
  • готварска сметана - 150 мл
  • бульон - 200 мл пилешки
  • олио - за пържене
  • пармезан - 4 - 5 ч.л
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете филето от сьомгова пъстърва от костите и люспите, измийте и подсушете добре. Нарежете филето на пряко на парчета. Овкусете с лимонов сок, сол и черен пипер.

Потопете филетата в разбития предварително белтък и след това в брашното. Изтупайте излишното. Изпържете до приятно златисто в предварително загрятото олио.

Пригответе картофите, като ги обелите и срежете напречно на тънки резени без да стигате до край. Загрейте олиото в тиган и запържете картофите от всички страни до златисто около 15 мин. Загрейте фурната на 200 градуса.

Поставете картофите в тавичка с малко от олиото. Отделно смесете сметаната и пилешкия бульон. Овкусете със сол и черен пипер. Полейте картофите и ги поръсете с пармезана.

Печете във фурната около 45 мин. Поднесете пържената риба с картофите.

Панираното филе от сьомгова пъстърва със сметанови картофи е много вкусно.

Рецептата е адаптирана от tanya-www.blogspot.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: