Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Панирано филе от сьомгова пъстърва със сметанови картофи

Панирано филе от сьомгова пъстърва със сметанови картофи

редакция:
Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Панирано филе от сьомгова пъстърва със сметанови картофи
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
2
"Предизвикателно вкусно и много ефектно предложение специално за вас."

Необходими Продукти

  • сьомгова пъстърва - 1 бр. филе
  • брашно - 4 - 5 с.л
  • белтъци - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • лимонов сок
  • олио - за пържене
  • за сметановите картофи
  • картофи - 5 бр. средно големи
  • готварска сметана - 150 мл
  • бульон - 200 мл пилешки
  • олио - за пържене
  • пармезан - 4 - 5 ч.л
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете филето от сьомгова пъстърва от костите и люспите, измийте и подсушете добре. Нарежете филето на пряко на парчета. Овкусете с лимонов сок, сол и черен пипер.

Потопете филетата в разбития предварително белтък и след това в брашното. Изтупайте излишното. Изпържете до приятно златисто в предварително загрятото олио.

Пригответе картофите, като ги обелите и срежете напречно на тънки резени без да стигате до край. Загрейте олиото в тиган и запържете картофите от всички страни до златисто около 15 мин. Загрейте фурната на 200 градуса.

Поставете картофите в тавичка с малко от олиото. Отделно смесете сметаната и пилешкия бульон. Овкусете със сол и черен пипер. Полейте картофите и ги поръсете с пармезана.

Печете във фурната около 45 мин. Поднесете пържената риба с картофите.

Панираното филе от сьомгова пъстърва със сметанови картофи е много вкусно.

Рецептата е адаптирана от tanya-www.blogspot.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: