Начин на приготвяне
Почистете филето от сьомгова пъстърва от костите и люспите, измийте и подсушете добре. Нарежете филето на пряко на парчета. Овкусете с лимонов сок, сол и черен пипер.
Потопете филетата в разбития предварително белтък и след това в брашното. Изтупайте излишното. Изпържете до приятно златисто в предварително загрятото олио.
Пригответе картофите, като ги обелите и срежете напречно на тънки резени без да стигате до край. Загрейте олиото в тиган и запържете картофите от всички страни до златисто около 15 мин. Загрейте фурната на 200 градуса.
Поставете картофите в тавичка с малко от олиото. Отделно смесете сметаната и пилешкия бульон. Овкусете със сол и черен пипер. Полейте картофите и ги поръсете с пармезана.
Печете във фурната около 45 мин. Поднесете пържената риба с картофите.
Панираното филе от сьомгова пъстърва със сметанови картофи е много вкусно.
Рецептата е адаптирана от tanya-www.blogspot.