Начин на приготвяне
Яйцата, олиото, ванилията и захарта се разбиват с миксер. Добавят се брашното и бакпулверът и млякото - бърка се до получаване на гладка, хомогенна смес.
Ябълките се почистват и настъргват на едро ренде. Объркват се с около 50 г галета и канела и се оставят да престоят.
В предварително намазнена форма се изсипват 2/3 от сладкарската смес и се пече за около 30-40 мин в предварително загрята фурна на 160-170 градуса.
Изпеченият сладкиш се изважда от фурната и отгоре равномерно се разпределят ябълките, а върху тях се изсипва останалата 1/3 от неизпечената сладкарска смес.
Връща се ябълковият сладкиш отново във фурната и се доизпича само на горен реотан без вентилатори за около 15 мин.
След като се изпече и изстине сладкишът, по желание може да поръсите с пудра захар.