Начин на приготвяне
В купа разтворете маята със захарта и млякото. Заедно с останалите продукти замесете еластично тесто.
Оставете да втаса докато удвои обема си. Разделете го на 4 топки. Взимате една топка и я разточвате на тънко.
Намазвате я със зехтин и поръсвате със сирене и спанак. Покрийте с втора разточена кора, пак от плънката, кора, плънка, кора и завършете с плънка.
Внимателно се загръща като пакет -две срещуположни страни се събират в средата. Хубаво се притиска и се обръща обратно.
Сложете тутманика в намаслена тава. Нарежете го на триъгълници, като оставяте от края малко не нарязано.
След като втаса намажете с разбито яйце и печете на 200 градуса около 40 минути.
Тутманикът на пластове със спанак и сирене е много вкусен.
Коментари