Начин на приготвяне
Започнете със закваската - в купа с капаче натрошете маята и добавете захарта, налейте топлата вода и разбъркайте добре. Добавете 2 с.л. от брашното и отново разбъркайте до гладка каша, покрийте с капачето и оставете на топло да втаса (шупне).
В съда, в който ще месите, пресейте брашното и добавете солта, разбитите с вилица яйца и олиото, прибавете шупналата закваска и замесете меко тесто.
Покрийте тестото за 20 минути да почине, отново премесете и разделете на 12 еднакви по големина парчета, оформени на топчета.
Всяко топче разтворете на кора (колкото десертна чиния_ и ги подредете едно върху друго, като ги притискате едно върху друго (да излезе въздухът между тях), а помежду им мажете с масло и поръсвате със сирене.
Поставете така подредените кори в тава (с диаметър 30 см), намазана с масло и с ръце притискайте, за да достигнат стените на тавата. С нож разрежете погачата на квадрати и завийте за 20 минути с чиста кърпа.
След което намажете погачата на пластове с масло и сирене с кисело мляко и поръсете със сусамови семена.
Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печене до златист цвят за около 30 минути.
Мека, пухкава и ужасно вкусна погача със сирене.