Палачинки с ванилия

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
20/02/2010
"Една палачинка - добре, две палачинки - още по-добре, три палачинки - това е раят на лакомниците "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции10-15 бр.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 248
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата18
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се счупват едно по едно, добавят се солта и захарта и се разбиват с миксер. Добавя се млякото, ванилията и лъжица по лъжица брашното. Разбърква се внимателно за да се получи гладка смес.

В тиган (с диаметър 27 см) се слага 1 ч. л. олио и се загрява. Взема се черпак от палачинковата смес и се сипва на дъното на тигана, така че да покрие цялото дъно.

След като палачинката получи характерния загар от едната страна, се обръща внимателно от другата страна. След като изпържи добре и от двете страни се слага в плоска чиния.

На всеки 3 - 4 палачинки е добре да се слага на дъното на тигана по 1 ч. л. олио.

Консумират се навити на руло като плънката е сладко или някакъв вид пастет.

Рейтинг

5 5
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Киара
Киара
18.01.2016 11:32
Не ми харесаха, направих четири и изхвърлих останалата смес
0
0