Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хапки от телешко месо

Хапки от телешко месо

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Хапки от телешко месо1 / 2
26/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
9-10 бр.

Необходими Продукти

  • телешко месо - 100 г
  • морска сол - 1 щипка
  • черен пипер
  • индийско орехче - смляно на вкус
  • белтъци - 1 бр. пресен
  • магданоз - на вкус
  • лешници - 2 с.л. счукани
  • бульон - 1 кубче телешки
  • маруля - няколко листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и го смиламе в месомелачка или в кухненски робот. Към месото прибавяме морска сол, черен пипер на вкус и индийско орехче на вкус. Разбъркваме хубаво и оставяме на хладно за един час в хладилника.

След това, към приготвената кайма добавяме белтъка и нарязания на ситно пресен магданоз. Пасираме на гладка смес с блендер, миксер или кухненски робот. Прибавяме лешниците и разбъркваме.

Оставяме да престои още десет минути. В тенджера наливаме 1 литър вода. Добавяме едно кубче телешки бульон и оставяме да заври. Когато заври, намаляваме котлона и изчакваме да спре вренето.

Веднага пускаме в горещия бульон от каймата, като гребваме с малка чаена лъжичка. Оставяме хапките в горещия бульон да престоят приблизително 10 минути и изваждаме с решетъчна лъжица . Поднасяме върху листа от маруля.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: