Начин на приготвяне
Измиваме месото и го смиламе в месомелачка или в кухненски робот. Към месото прибавяме морска сол, черен пипер на вкус и индийско орехче на вкус. Разбъркваме хубаво и оставяме на хладно за един час в хладилника.
След това, към приготвената кайма добавяме белтъка и нарязания на ситно пресен магданоз. Пасираме на гладка смес с блендер, миксер или кухненски робот. Прибавяме лешниците и разбъркваме.
Оставяме да престои още десет минути. В тенджера наливаме 1 литър вода. Добавяме едно кубче телешки бульон и оставяме да заври. Когато заври, намаляваме котлона и изчакваме да спре вренето.
Веднага пускаме в горещия бульон от каймата, като гребваме с малка чаена лъжичка. Оставяме хапките в горещия бульон да престоят приблизително 10 минути и изваждаме с решетъчна лъжица . Поднасяме върху листа от маруля.