Свинско месо с мляко и лук

Свинско месо с мляко и лук
Снимка: Monika Ivanova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3-4
"И крехко месце ще има, и ароматен сос - какво повече му трябва на човек"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг крехко
  • лук - 3 глави
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 3 с.л.
  • олио
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и нарязваме на тънки филийки с дебелина 1 см. Начукваме парчетата, овалваме ги в брашно и изпържваме в мазнина, докато малко се свият. Изваждаме от мазнината и поставяме в съд с капак.

В мазнината от пържене слагаме да се задуши нарязан лук, докато омекне. Когато лука е готов, връщаме месото в мазнината с лука и задушаваме всичко.

Прибавяме прясното мляко и 2-3 супени лъжици брашно разтворено с малко вода на кашичка. Варим соса до сгъстяване. Сервираме с варени картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: