Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Шницели»Шницели от свинско месо с лук

Шницели от свинско месо с лук

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Шницели от свинско месо с лук
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Крехки шницели, каквито всички обичат"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г
  • лук - 6 глави стар
  • чесън - 3 скилидки
  • брашно - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - щипка
  • олио - 100 мл за пържене
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки пържолки, измийте и добре подсушете.

Начукайте пържолите с чукче колкото да се сплескат, посолете ги на вкус и една по една ги оваляйте в брашно, оставете ги така за около 5 минути.

През това време нагрейте олиото много добре и ги изпържете на силен огън от двете страни да кафяв цвят и ги премахнете от олиото.

В същата мазнина запържете лука предварително нарязан на полумесеци до леко кафяв цвят, добавете брашното (2 с.л.) и ги разбъркайте да се запържи и брашното. Поръсете с червения пипер, разбъркайте и веднага налейте около 500 мл топла вода.

Посолете получения сос, поръсете с черен пипер, добавете ситно нарязания чесън и накрая пържолките.

Можете да добавите и зелени подправки по желание. Оставете ястието на слаб огън да къкри до готовност.

Нежни и сочни шницели от свинско месо в чуден сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: