Начин на приготвяне
Нарежете месото на малки пържолки, измийте и добре подсушете.
Начукайте пържолите с чукче колкото да се сплескат, посолете ги на вкус и една по една ги оваляйте в брашно, оставете ги така за около 5 минути.
През това време нагрейте олиото много добре и ги изпържете на силен огън от двете страни да кафяв цвят и ги премахнете от олиото.
В същата мазнина запържете лука предварително нарязан на полумесеци до леко кафяв цвят, добавете брашното (2 с.л.) и ги разбъркайте да се запържи и брашното. Поръсете с червения пипер, разбъркайте и веднага налейте около 500 мл топла вода.
Посолете получения сос, поръсете с черен пипер, добавете ситно нарязания чесън и накрая пържолките.
Можете да добавите и зелени подправки по желание. Оставете ястието на слаб огън да къкри до готовност.
Нежни и сочни шницели от свинско месо в чуден сос.