Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско месо с бял ориз и лук

Свинско месо с бял ориз и лук

Свинско месо с бял ориз и лук
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6
"Всеки добър мъж ще се зарадва на обяд от ориз и свинско"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • олио - 70 мл
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • универсална подправка - 1 с.л.зеленчукова
  • магданоз
  • сол - на вкус
  • бульон - 4 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на късчета и го сварете в подсолена вода за около 60 минути.

Загрейте в тавичка олиото и в него задушете нарязания на дребно лук.

Добавете измития и отцеден от водата ориз.

Задушавайте, докато оризът стане стъклен.

Поръсете със зеленчукова подправка, черен пипер и сол на вкус.

Подредете късчетата месо между ориза и налейте 4 чаени чаши от бульона, в който сме сварили свинското месо.

Сложете тавичката със свинско с ориз в загрята фурна и гответе на 200°C около 45 минути.

Извадете готовото свинско месо с бял ориз и лук и го поръсете с нарязан на дребно пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
Лесно и вкусно!
13.11.2022 10:25
Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
Класика!!
13.11.2022 10:25