Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Рибна Салата»Салата от зелен боб, булгур и сьомга

Салата от зелен боб, булгур и сьомга

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Салата от зелен боб, булгур и сьомга1 / 2
26/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • зелен боб - 250 г
  • бульон - 300 мл зеленчуков
  • булгур - 150 г
  • сол
  • праз - 3 стръка
  • сьомга - готово филе
  • лимонов сок - от половин лимон
  • портокалов сок - 4 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се измива и се почиства. Аз използвам от тъничкия и дълъг боб, като го нарязвам на средно дълги ленти. След това го поставяме във тенджера с вряща подсолена вода за да се попари за около 10-15 мин. Попареният боб измиваме със студена вода и оставяме настрани.

Сваряваме булгура в зеленчуков бульон за около 20 мин.или според указанията на опаковката. Праз лука нарязваме на тънки кръгчета.

Отделно в купа правим дресинга от лимоновия и портокалов сок, зехтина, солта и пипера. В оригиналната рецепта се добавя и сок от агаве - една супена лъжица.

Накрая в купа за салата смесваме зеления боб, булгура, праз лука и размесваме добре с дресинга. Декорираме с лентички от сьомга.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: