Ароматни сладки с мармалад

Ароматни сладки с мармалад
Снимка: Илияна Димова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Където и да ги скриете, децата ще ги открият по издайническият неустоим аромат"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • масло - 60 г
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр.
  • пудра захар - 1 к.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • брашно
  • мармалад - от шипки или сливи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата с пресятата пудра захар. Прибавяме ванилия, разтопено краве масло, кисело мляко и бакпулвер. Разбъркваме хубаво и постепенно добавяме брашно, колкото е необходимо за твърдо тесто.

Оставяме за 15 минути, завито с кърпа, за да не хване коричка и после разточваме кора. Изрязваме с формички за сладки и ги подреждаме в тава върху хартия за печене.

На половината изрязваме с малка капачка дупчица в средата (изрязваме, когато вече сме сложили в тавата, за да не развалим формите им при преместване от плота в тавата).

Печем сладките на 170 градуса във фурна и внимаваме да не се препекат. Готовите, охладени сладки слепваме по две с мармалад от шипки или сливи. Като преседят сладките стават меки. Сладките може да украсим с разбит с пудра захар белтък.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: