Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата с пресятата пудра захар. Прибавяме ванилия, разтопено краве масло, кисело мляко и бакпулвер. Разбъркваме хубаво и постепенно добавяме брашно, колкото е необходимо за твърдо тесто.
Оставяме за 15 минути, завито с кърпа, за да не хване коричка и после разточваме кора. Изрязваме с формички за сладки и ги подреждаме в тава върху хартия за печене.
На половината изрязваме с малка капачка дупчица в средата (изрязваме, когато вече сме сложили в тавата, за да не развалим формите им при преместване от плота в тавата).
Печем сладките на 170 градуса във фурна и внимаваме да не се препекат. Готовите, охладени сладки слепваме по две с мармалад от шипки или сливи. Като преседят сладките стават меки. Сладките може да украсим с разбит с пудра захар белтък.